Máte byt s hypotékou?


Ľudia sú skeptickí k vlastnému bývaniu. Mnoho bytov je nedostupných. Možno vidíte veľkú ponuku rôznych bytov na predaj. Avšak teraz je na Slovensku taká situácia s bývaním, že len málokto si môže dovoliť kúpiť vlastný byt. Bývanie je však dôležité a nemali by ste ho podceňovať ani vy. Boli by ste spokojnejším, ak by ste vedeli, že byt, v ktorom bývate, bude čoskoro váš? Je to možné. Byty sú drahé. Cena prerobeného bytu sa pohybuje podľa toho, koľko metrov štvorcových má. Väčšie byty si môže dovoliť kúpiť len málokto. Ako by ste sa dopracovali k vlastnému bytu, ktorý by spĺňal všetky vaše požiadavky na spokojné bývanie?

 

bývanie

 

Banky majú k dispozícii hypotekárne úvery. Hypotekárny úver je veľmi vhodný, ak si chcete kúpiť byt, na ktorý nemáte financie. Pri žiadosti o hypotekárny úver by ste mali disponovať nejakými finančnými prostriedkami. Plnú sumu vám banka určite nikdy nepožičia. Čím viac vlastných financií máte, tým nižšia bude vaša mesačná splátky na hypotekárnom úvere. Je to dôležitý fakt, ktorý by ste si mali poriadne premyslieť ešte predtým ako požiadate banku o hypotekárny úver. Bývanie sa pre vás môže stať realitou. Ujasnite si, aký veľký byt potrebujete. Niekedy je lepšie zakúpiť si menší, no za to omnoho útulnejší byt, v ktorom nájdete všetko, čo potrebujete. Aj vaša mesačná splátka bude nižšia.

 

prerobený byt

 

Mladí ľudia si mnohokrát nedokážu zabezpečiť svoj vlastný byt, v ktorom by si založili rodinu. Bývajú po rôznych podnájmoch a dobre vedia, že to nie je ich trvalé bydlisko. Bývanie v byte si vyžaduje náklady, na ktoré mnoho mladých ľudí nemá financie. Síce sú byty lacnejšími ako domy, no aj tak sú príliš drahé pre mladých ľudí. Mladí ľudia nemajú inú možnosť, len požiadať banku o schválenie hypotekárneho úveru na bývanie. Aj vy ste v rovnakej situácii? Možno by ste mali pouvažovať nad vlastným bytom, ktorý bude patriť len vám.